Ostoksille

Habaneras

Kun Torrevieja on lomanviettäjien kaupunki, sieltä löytyy oikeastaan kaikki, mitä vaativinkin ostaja voi kuvitella tarvitsevansa.
Kaupat ovat avoinna maanantaista lauantaihin klo 9.00-14.00 ja 17.00-20.00. Isommat tavaratalot eivät vietä siestaa vaan ovet ovat avoinna yleensä klo 09.00-21.00, suurtavaratalo Carrefour aina klo 24.00 saakka.
Sunnuntaisin vain muutamat elintarvikeliikkeet ovat avoinna ja nekin yleensä vain aamupäivisin klo 14.00 saakka. Tällaisia ovat mm. Los Balconesin ostoskeskuksen valintamyymälä.
Kesäkaudella sunnuntaiaamuisin on avoinna joitakin muitakin kauppoja, mm. Consum -tavaratalot, joista yksi on Los Altosin mäellä ja toinen keskikaupungilla C./Diego Ramirez Pastor -kadulla lähellä Playa de los Locos -rantaa.

Monilla huoltoasemilla on hyvä tavaravalikoima ja mm. tuoreen leivän myynti ympäri vuorokauden, joten niissä voi käydä ostoksilla myös sunnuntaisin.
Huom! Huoltoasemat ja yöllä auki olevat kioskit eivät saa myydä alkoholia klo 22.00 jälkeen.

Carrefour

Kaupungin suurin tavaratalo on Carrefour, jonka päämyymälä sijaitsee Crevillenten tien alkupäässä. Pienempi Carrefourin tavaratalo on Costa Orihuelan puolella heti Torreviejan kaupungin rajan jälkeen (syksyyn 2006 saakka siinä toimi ostoskeskus Champion). Lähimmät vielä isommat suurtavaratalot sijaitsevat Alicantessa ja Murciassa (mm. Corte Inglés -tavaratalot).
Carrefourin päätavaratalosta kannattaa mainita sen valtaisa muriikkiosasto sekä sisäänkäynnin vieressä oleva tiski, jossa ovat edustettuina kaikki puhelinkauppiaat. Carrefourin kassoilta voi ostaa puheaikaa lähes kaikkien välittäjien kortteihin.
Carrefourin päätavaratalon viereiselle tontilla on maaliskuussa 2005 avattu suuri ostoskeskus Las Habaneras, jossa on yli 40 eri alan erikoisliikettä ja laajat maanalaiset pysäköintitilat.

Carrefour

Habaneras

Habaneras

Carrefourin lisäksi kaupungissa on useita suuria valintamyymälöitä. Niiden sijaintikartat löydät tästä.
Mercadonan myymälöitä on useita, mm. keskikaupungilla lina-autoaseman vieressä, ns. Vanhan Alicanten tien varrella (Avenida de Cortes Valencianas), Torretan alueella lähes vastapäätä Carrefourin tavarataloa, Playa Flamencan ostoskeskuksessa, sekä uusi kesällä 2010 avattu myymälä Los Balconesissa vastapäätä Lago Jardin I -alueen sisäänajoa.
Pienempiä aluemyymälöitä on lisäksi monissa paikoissa kaupungilla.
TodoTodo on mm. keskikaupungilla Campoamor -kadulla.
Masymas (ent. Champion-ostoskeskus) sijaitsee Vanhan Alicanten varrella olevan Mercadonan vieressä.
Monet suomalaiset pitävät näisen valintamyymälöiden tavaravalikoimaa hyvänä ja kauppoja helppoina asioida.

TodoTodo


Edullisen kaupan leiman on saanut saksalaista alkuperää oleva kauppa Lidl.
Lidl löytyy mm. Carrefourin tavarataloa edeltävästä korttelista Crevillenten tien varrelta, samoin Rocio del Marin liikekeskuksesta hieman etelään Cartagenan tien varrelta sekä vanhan Alicanten tien varrelta ns. "neulan" luota Cortes Valncianas -kadun varrelta.
Tuoretta hiivaa ei juurikaan löydy valintamyymälöistä Carrefouria ja Mercadonaa lukuunottamatta. Kuivahiivaa kyllä löytyy.
Ruistuotteita ei myöskään ole tavallisissa myymälöissä, mutta leipomoliikkeistä niitä voi löytää.


Linja-autoaseman luona on hyvä katukeittiö Don Pollo, josta monet hakevat pikalounaan itselleen kotona nautittavaksi. Leipä on aina tuoretta ja vastapaistettua. Kokeilkaapa maistaa Don Pollon täytettyjä ja juustokuorrutettuja munakoisoja ("berenjenas")!
Kauppa, jonka monet asiakkaamme ovat toivoneet mainittavan sivuillamme, on kodintarvikeliike Casa, joka sijaitsee sekin vanhan Alicanten tien varrella samassa talossa kuin Dia-% -tavaratalo ja suosittu lelukauppa Juguetelandia. Casa -kaupan astiat ja kodintarvikkeet ovat esillä niin viehättävästi, että kaupassa saa helposti aikaa kulumaan tuntikaupalla!
Juguetelandilla on toinenkin myymälä Torreviejassa. Se sijaitsee Carrefourista jonkin verran San Luisiin päin.

Casa

Casa

Sataman lähellä on kauppahalli La Plasa, jonka alla on tilava paikoitushalli. Kauppahalli on erityisesti lihan, kalan, vihannesten ja kukkien ostopaikka. Samassa talossa on mm. elokuvateatteri ja erikoistunut alkoholimyymälä, josta saa laatuviinejä ja mm. Espanjan eri alueiden omia alkoholilerikoisuuksia, esimerkiksi paikallista Elchen kaupungin palmuista valmistettua taatelilikööriä (Licor de Datiles de Elx).
Toinen isompi ja todella hyvin varustettu alkoholimyymälä löytyy San Policarpon ja Avda Diego Ramirez Pastor -katujen kulmauksesta. Sieltä saa myös ostaa tynnyriviinejä.

La Plasa

La Plasa

MItä Torreviejasta ja Costa Blancalta kannattaa ostaa?
Ensinnä tulevat mieleen nahkatuotteet: laukut ja kengät.
Costa Blancan alue on tunnettua käsityöläisaluetta ja erityisesti Elche on merkittävä kenkäteollisuuskaupunki.
Monet käyvät ostoksilla Salvador Artesanon kenkätehtaan myymälässä Elchessä.
Torreviejassakin on kaksi Salvador Artesanon kenkätehtaan tehtaanmyymälää, mutta niiden valikoimat eivät yllä Elchen myymälän valikoiman tasolle.
Yllättävää kyllä, muodikkaita ja hyviä kenkiä löytää myös mecadillo-markkinoilta (ja aivan erityisesti lasten kenkiä)! Markkinapäivien luettelon löydät tästä!
Markkinoilta kannattaa katsoa myös kankaita silloin, kun kangasmyyjä on paikalla.
Myös ATK -tarvikkeet ovat kaupungilla yllättävän edullisia, mm- värikasetit ja valokuvatulostuspaperit maksavat vain pienen osan siitä mitä Suomessa.

Pienille tytöille kannattaa katsoa upeita monikerroksisia Flamenco -mekkoja, joita saa nykyisin ihan kohtuulliseen hintaan ja joiden tarjonta esimerkiksi markkinoilla on viime aikoina selvästi lisääntynyt.
Pikkuneideille on tarjolla myös korkokenkiä, joita Suomesta ei yleensä saa. Niin, ja tietysti perinteiset upeat viuhkat! Niitä saa myös markkinoilta, joskin laadukkaammat löytyvät kaupungilta.
Lapset ovat Espanjassa yleensä aina (ja erityisesti juhlapäivinä) kauniisti puettuja, joten lasten vaatteita on monipuolisesti tarjolla.
Pojille voi löytää tyylikkäitä liivejä, paitoja ja solmioita, samoin monenlaisia kenkiä.

Erityisen edullisina koetaan silmälasien sangat. Kaupungissa on useita optikkoliikkeitä, joissa on aina uusimman muodin mukainen valikoima. Suurin valikoima lienee Ramon Gallud -pääkadulla (n:o 60) olevassa Optical Chantal -liikkeessä, mutta myös mm. Optica Sabater (C./Caballero de Rodas 9 ja 11) ja Optica +Vision Torrevieja -liikkeessä (C./Joaquin Chapaprieta, 24) on hyvät valikoimat.
Torreviejan alue ja koko Costa Blanca on Espanjan huonekaluteollisuuden keskusaluetta. Siksi kaupungissa ja lähiympäristössä on koko Espanjan parhaat ja muodikkaimmat huonekaluvalikoimat.