Vuokrausmenettely

Vuokra-asunnot ovat täysin kalustetut ja niissä on astiat, vuodevaatteet, liinavaatteet ja pyyhkeet. Vuokraamamme asunnot ovat myös omistajien loma-asuntoja, eivätkä näin ollen vastaa hotellimajoitusta.

Kesäaika, jolloin vuokrat ovat yleensä korkeammat, kestää kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Yleensä vuokra maksetaan koko vuokrakaudelta etukäteen, pitkissä sopimuksissa kuitenkin kuukausittain. Vesi ja sähkö laskutetaan erikseen viikkomaksuna tai pitkissä sopimuksissa kulutuksen mukaan. Kulutuksen mukaan sähkön ja veden saa vain jos asunnossa on luettavissa mittarit.

Toimistokulujen veloituksemme on 40 euroa/sopimus (viikon sopimukset kuitenkin vain 20 euroa).

Asunnon luovutussiivouksesta perimme maksun, teknisistä syistä joudumme laskuttamaan siivousmaksun erikseen vuokran lisäksi. Luovutussiivous kattaa myös korvauksen lähtöhetkellä olevien liinavaatteiden ja pyyhkeiden pesusta (= 1 pyyhe, 1 lakanasetti/henkilö). Ylimääräisestä pyykistä aiheutuvat kulut vähennämme takuuvuokrasta. Muuna vuokra-aikana vuokralaisten odotetaan huolehtivan siivouksesta sekä vaihtamiensa liinavaatteiden ja pyyhkeiden pesusta itse. Tiskaus, astianpesukoneen tyhjäys ja roskien vienti eivät kuulu luovutussiivoukseen vaan niistä huolehtii vuokralainen. Asuntojen luovutussiivouksen hinnat löydät kunkin asunnon esittelysivulta. Vuokralainen ei voi tehdä siivousta itse.

Asuntoon pääsee varauksen alkamispäivänä aikaisintaan klo 8 (eli jos saavut esimerkiksi Finnairin yölennolla Alicanteen 17. päivä klo 1:15 on varauksesi alettava 16. päivä, että pääset asuntoon yöllä suoraan tuolta lennolta). Asunto on pääsääntöisesti luovutettava lähtöpäivänä viimeistään klo 20. Saman päivän aikana tapahtuvista vuokralaisten vaihdoista täytyy aina sopia erikseen.


Vuokraus etenee siten, että kun halutatte vuokrata jonkin huoneistoista ja kirjoitatte sähköpostitse siitä meille, varmistamme ensinnä vielä omistajalta, että huoneisto on varmasti vapaa. Koska päivämme on useimmiten todella kiireinen ja olemme paljon liikenteessä, nopein tapa varaukselle on sähköposti. Sähköpostiin pyydämme laittamaan minkä asunnon haluatte vuokrata, vuokra-aika (päivämäärät), varaajan nimi ja yhteystiedot. Vastaamme sähköpostiisi heti kun mahdollista. Kun olemme saaneet varmistuksen asunnon vapaana olosta, ilmoitamme siitä heti teille sähköpostitse ja laitamme mukaan varausmaksua ja toimistomaksua varten tarvittavat tiedot.

Varaus- ja toimistomaksu erääntyvät maksettavaksi noin viikon kuluttua varauksesta. Kun varausmaksun ja toimistomaksun suoritus näkyy tilillämme, asunnon varaus astuu voimaan ja lähetämme Teille postitse vuokrasopimuksen kahtena kappaleena (aikaisintaan noin kolmea kuukautta ennen vuokra-ajan alkua). Toisen kappaleen pyydämme palauttamaan mukana tulevassa palautuskuoressa. Sopimuksen mukana lähetämme myös laskun vuokrasta. Vuokran eräpäivä on noin kahta viikkoa ennen vuokrakauden alkua.

Varausmaksun suuruus on 100,00 euroa/vuokraus (alle 2kk sopimukset) ja yli kahden kuukauden sopimuksissa yhden kuukauden vuokra. Omakotitaloissa varausmaksu puolet vuokrasta. Poikkeuksista mainittu asunnon esittelysivulla. Varaus- ja toimistomaksua ei palauteta vuokrauksen peruuntuessa (myös vuokra-ajan oleellinen lyhentyminen katsotaan peruutukseksi). Kuitenkin, jos asiakas peruuttaa varauksensa kuusi kuukautta ennen vuokrauksen alkua tai jos varaus peruuntuu sairauden/tapaturman vuoksi (vaaditaan lääkärintodistus, joka osoittaa ettei matkustaminen ole mahdollista, sairauden/tapaturman syy ilmettävä todistuksesta), palautamme varausmaksun kokonaisuudessaan. Peruutuksen syy on mainittava peruutusta tehdessä!
Varausmaksu siirtyy vuokrauksen alkaessa takuuvuokraksi, joka palautetaan asiakkaan tilille 10 vuorokauden kuluttua vuokrauksen päättymisestä, mikäli asunnossa on kaikki kunnossa. Varauksien muutoksista perimme kuluja toimistomaksun verran 40 eur/20 eur. Varaus- ja toimistomaksu on asunto- ja varauskohtainen.

Mikäli asunto vuokrataan alle viikon mittaisella sopimuksella, vuokranmaksu on kuitenkin minimissään yhdeltä viikolta.

Asunnoissa voi yöpyä vain se henkilömäärä, mitä asunnossa on vuodepaikkoja. Lisähenkilöistä on aina sovittava erikseen.

Tupakointi sisätiloissa on kauttamme vuokratuissa asunnoissa kielletty, mikäli asunnossa on siitä huolimatta tupakoitu, vähennetään takuuvuokra kokonaisuudessaan. Lemmikkieläimen pito aiheuttaa ylimääräisen suursiivoustarpeen vuokrasopimuksen päättyessä, minkä vuoksi niistä on aina sovittava erikseen. Pääsääntöisesti lemmikistä tulee 20 euron lisämaksu luovutussiivoukseen. Lemmikkikohteet on merkitty esittelysivuille erikseen. Paikallisia kissoja ja koiria ei missään tapauksessa saa päästää sisälle asuntoon.

Käyttöönne annamme kahdet avaimet asuntoon. Meillä itsellämme on vielä vara-avain. Avaimia ei saa koskaan jättää sisäpuolelle lukkoon, sillä jos ovi menee kiinni ja asukkaat sattuvat jäämään oven ulkopuolelle, ei ovea saa enää auki. Vuokralainen on vastuussa kustannuksista, mikäli lukot joudutaan vaihdattamaan lukkosepällä.

Vuokralainen on velvollinen asumisaikanaan hoitamaan huoneistoa huolellisesti ja vuokralainen on korvausvelvollinen huoneistolle tai sen irtaimistolle aiheuttamastaan vahingosta. Vuokralaisen tulee myös ilmoittaa vuokranantajalle, jos hän havaitsee huoneistossa sellaisia vikoja, joiden korjaaminen hänen mielestään olisi tarpeen.

Taloyhtiöiden uima-altaat ovat vuokralaisten käytössä altaan aukioloaikoina, jotka ilmoitetaan allasalueen sääntöjen yhteydessä, yleensä allasalueen seinällä olevassa taulussa. Kaikissa taloyhtiöissä uima-altaat eivät ole talviaikaan käytössä. Uima-altaiden mahdollisista remonteista ei välity meille tietoa, joten emme voi ottaa vastuuta niiden mahdollisista remonteista lomanne aikana. Myöskään aukioloaikojen muutoksista ei välity meille erikseen tietoa.

Internet -yhteydet toimivat Espanjassa ajoittain todella huonosti, emme ota vastuuta mahdollisista katkoksista tai yhteyksien hitaudesta. Välitämme tiedon toimimattomuudesta kuitenkin eteenpäin palveluntarjoajalle.

Mikäli tulette/lähdette omin neuvoin ja tulo/lähtöaika on klo 23:00 - 05:00 välillä, veloitamme avainten tuonnista/hausta 20 euron lisämaksun (poikkeus: San Javier 30 eur, La Marina 30 eur, Gran Alacant 35 eur).

Jos seurueessanne on vauva, voimme toimittaa eri maksua vastaan asuntoon vauvansängyn (alle 2 -vuotiaalle) ja/tai syöttötuolin. Tilapäistä vierastanne varten voimme toimittaa asuntoon myös varavuoteen.