Guadalest

Matkan varrelta Guadalestiin.


Guadalestin kylä sijaitsee Benidormista sisämaahan päin noin 25 kilometrin päässä ylhäällä kalliolla. Tie sinne on mutkitteleva ja tien vierestä pudotus alhaalle on jyrkkä. Jo pelkästään ajomatka kylään on kokemisen ja näkemisen arvoinen. Itse kylässä on vain noin 200 asukasta, mutta vierailijoita arvellaan olevan vuosittain noin 2 miljoonaa. Guadalest onkin yksi suosituimmista turistikohteista Espanjassa.

Marraskuinen Guadalestin katu on hiljaisempi kuin kesäaikaan.

Sisäänkäynti linnoitus alueelle sekä muurien ympäröimään kaupunkiin käy kallion läpi kaivetun tunnelin kautta. Ensimmäinen rakennus, joka näkyy on "Casa Orduña". Casa Orduñan kautta, joka nykyään on kaupunginmuseo, pääsee vierailemaan linnaan. Casa Orduñan ihan vieressä sijaitsee kylän kirkko. Se rakennettiin vuosina 1740-1753, Espanjan sisällisodan aikaan kirkko ryöstettiin ja poltettiin, jonka jälkeen siihen tehtiin muutoksia. Säilymisen vuoksi vuosina 1995 ja 1996 kirkko remontoitiin ja sisustettiin uudelleen. Kirkon kellotorni on viereisen kallion huipulla.

Kirkko

Kellotorni

Se mitä San Josén linnasta "El Castillo de San José" on jäljellä, näkyy vuoren korkeimmalla kohdalla, kylä sijaitsee linnaa alempana. El Castillo de San José oli aikoinaan erittäin tärkeä juuri sijaintinsa vuoksi. Se on rakennettu alun perin 1100 - luvulla ja sitä on uudistettu ajan mittaan. Vuoden 1644 suuren maanjäristyksen sekä 1700 - luvulla käydyn Espanjan perimyssodan vuoksi linna tuhoutui melkein kokonaan. Alcozaiban linnoitus rakennettiin 1000 - luvulla ja siitä on jäljellä oikeastaan enää yksi kunnostettu torni. Linnoituksesta on huikeat näkymät turkoosille tekojärvelle, lisäksi siellä on teleskooppikaukoputkia, joilla näkee kauemmas ympäristöön.

Näkymiä linnasta.

Linnan hautausmaa.

Alcalán jyrkännetorni "La Torre Peñon de Alcalá" on yksi kuvatuimpia kohteita Guadalestista, koska sen kivinen huippu nousee suoraan ylös ympyröivästä maasta. Näky on kerrassaan vaikuttava ja pääsy sinne lähes mahdotonta.

Kaupungintalon pohjakerroksessa sijaitsee 1100 -luvun vankila, joka on veistetty kallioon. Vankila ei ole enää käytössä ja se on avoinna vierailijoille.

Alueelta löytyy lisäksi hyvin varustettuja taide- ja matkamuistomyymälöitä sekä pieniä kahviloita.

Vankila

Guadalestin kylä