Tabarcan saari


Tabarcan saari sijaitsee Alicanten rannikolta noin 15 kilometrin päässä. Saarelle pääsee laivalla ainakin Torreviejasta, Alicantesta sekä Santa Polasta. Torreviejasta lähtevässä laivassa on meren alla olevat ikkunat, joista voi seurata matkan taittumista ihmetellen merenalaista elämää. Matka Torreviejan satamasta Tabarcan satamaan kestää noin 50 minuuttia.


Saari on 1750 metriä pitkä ja sen rakennukset ovat kaikki matalia, lukuun ottamatta kirkkoa ja majakkaa. Saari on tunnettu hyvästä meriruoasta ja ainakin sardiineja kannattaa maistaa. Saarella on paljon poukamia, joihin ihmiset kerääntyvät ottamaan aurinkoa ja snorklaamaan. Poukamissa merenpohja muodostuu sileiksi hioutuneista kivistä. Saarella on myös oma hiekkaranta, jossa voit nauttia auringosta perinteiseen tapaan. Snorklaaminen on rannikolla suosittua, sillä alue on suojeltua. Vesi saaren ympärillä on todella kirkasta ja puhdasta.

Toimeentulonsa saarelaiset saavat turismista, varsinkin heinä- ja elokuu ovat sesonkiaikaa.

Torreviejasta lähtevässä laivassa on meren alla olevat ikkunat, joista voi seurata matkan taittumista ihmetellen merenalaista elämää.

Tabarcan saaren historiaan kuuluvat merirosvot, jotka pitivät aikoinaan saarta päämajanaan.